Vijesti

Na strelištu “Pazarić” održano takmičenje u streljaštvu u povodu obilježavanja 1. Decembra Dana OS BiH


Povodom obilježavanja 13. godišnjice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine 8. novembra 2018. godine na strelištu “Pazarić” održano je takmičenje u streljaštvu - disciplina pištolj.

Ceremonija otvaranja takmičenja upriličena je u kasarni “Zaim Imamović” u Pazariću, a počela je intoniranjem državne himne Bosne i Hercegovine.

Takmičenje je otvorio zamjenik komandanta Operativne komande OS BiH za operacije brigadni general Kenan Dautović.

U svom obraćanju, general Dautović zahvalio se ekipama koje su učestvovale na ovom takmičenju, a posebno ekipama iz međunarodnih vojnih snaga i sigurnosnih agencija BiH.

„Ovo takmičenje ćemo iskoristiti, pored takmičenja i druženja, i za jačanje međusobnih veza svih komplementarnih službi Bosne i Hercegovine“, rekao je, između ostalog, general Dautović.

Također, ovom prilikom ispred MO BiH i OS BiH uputio je sućut pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, zbog nedavnog ubistva dvojice njihovih pripadnika u Sarajevu.

Pored ekipe iz Oružanih snaga BiH, na takmičenju su nastupile ekipe NATO štaba Sarajevo, EUFOR-a, MUP-a Kantona Sarajevo (pet ekipa), Granične policija BiH, te Agencije za istrage i zaštitu - SIPA (dvije ekipe).

Iako je na prvom mjestu bilo druženje učesnika takmičenja i jačanje međusobnih veza, najuspješniji takmičari su bili:

1.mjesto pukovnik Emil Knjih – ekipa OS BiH

2.mjesto Benjamin Muslić – ekipa SIPA 2

3.mjesto Mihad Lavić – ekipa SIPA 1

Ekipni plasman na takmičenju u streljaštvu:

1.mjesto ekipa SIPA 1

2.mjesto ekipa OS BiH

3.mjesto ekipa za specijalističku podršku MUP-a KS.

Nakon završetka takmičenja u streljaštvu povodom Dana OS BiH, uručenih pehara, medalja, diploma i zahvalnica, načelnik odjeljenja za sport ZŠ OS BiH pukovnik Džemal Rahimić zatvorio je takmičenje.

14 FOTO GALERIJA