Vijesti

Dani otvorenih vrata u kasarni „Miralem Jugo“, Mostar


U sklopu obilježavanja 12. godišnjice formiranja OS BiH, u kasarni „Miralem Jugo“ u Livču kod Mostara, 22. 11.2017. godine realizovana je manifestacija „Dani otvorenih vrata“.

Domaćin, artiljerijski bataljon 4. pješadijske brigade organizovao je TT zbor oruđa, oružja te sredstava veze s kojim raspolaže jedinica na pisti kasarne “Miralem Jugo“ .

Za osnovce iz OŠ Vrapčići, OŠ Potoci, OŠ Drežnica te osnovaca iz Jasenice organizovano je takmičenje u streljaštvu iz zračne puške.

Također u sklopu istog takmičenja učešće su uzeli i predstavnici Civilne zaštite i Profesionalno vatrogasno društvo Mostar, predstavnici PU Sjever-Mostar, pripadnici specijalne jedinice MUP-a Mostar te domaća ekipa artiljerijskog bataljona.

Današnjoj manifestaciji prisutni su bili i pripadnici LOT tim EUFOR-a iz Mostara.

Pobjednicima su uručene diplome za postignute rezultate, a osnovci su ispraćeni kućama uz vojnički ručak i marendu.

Izjave za lokalne medije je dao komandant artiljerijskog bataljona pukovnik Senad Salihović i glavni narednik bataljona Miroslav Naletilić.

Cilj manifestacije „Dani otvorenih vrata“ je osim obilježavanja Dana OS BiH i saradnja s civilnim strukturama što je u potpunosti ostvareno i kroz ovu današnju manifestaciju. Lokalna zajednica i lokalni mediji koji su danas boravili u kasarni naglasili su da su proveli jedan interesantan dan te da će se i ubuduće rado odazivati ovakvim i sličnim manifestacijama, produžavajući dobru saradnju lokalne zajednice s OS BiH.

15 FOTO GALERIJA