Vijesti

Realizovana zajednička obuka pripadnika Br ZSiPZO i EUFOR-a u kasarni “Rajlovac OS BiH“


U saradni s pripadnicima EUFOR mobilnih timova i u skladu sa Planom vojne saradnje između EUFOR-a i OS BiH, u kasarni „Rajlovac OS BiH“, uspješno su realizovani kursevi „Flight Safety Procedures“ i „Flight Operations Procedures“.

Kurs „Procedure Sigurnosti Letenja“ (Flight Safety Procedures) je realizovan u vremenskom periodu od 6.11. do 10.11.2017. godine, u prostorijama 2. HS-a, a pored izvođača obuke ispred EUFOR-a, kurs je pohađalo 10 pripadnika br ZS i PZO.

Pored kursa „Procedure Sigurnosti Letenja“, na istoj  lokaciji u periodu od 13.11. do 8.12.2017. godine s pripadnicima MnBn EUFOR-a realizovan je kurs “Procedure Zračnih Operacija” (Flight Operations Procedures). Deset pripadnika br ZS i PZO je uzelo učešće na ovom kursu.

Na ceremoniji zatvaranja kursa 8.12.2017. godine, pored izvođača obuke i predstavnika br ZSiPZO, prisustvovali su komandant EUFOR-a general major Anton Valdner i zamjenik komandanta Operativne komande za resurse brigadni general Ivica Jerkić, koji su polaznicima kursa dodijelili certificate.

Kurs je od strane organizatora ocijenjen kao veoma uspješan, a posebno je istaknut odnos polaznika, kako prema kursu tako i prema izvođačima obuke.

3 FOTO GALERIJA