Vijesti

Otvoreno vojno takmičenje “Najspremniji pripadnik OS BiH 2019”


Vojno takmičenje “Najspremniji pripadnik OS BiH 2019”, čiji je domaćin 4.pbr OS BiHotvoreno je svečanom ceremonijom 09.10.2019. godine na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ Čapljina.

Ceremoniji otvaranja takmičenja, prisustvovali su predstavnici komandi i jedinica Oružanih snaga BiH, takmičarske ekipe prijavljene za učešće na navedenom takmičenju, predstavnici ODC-a Ambasade SAD u Sarajevu i predstavnici medija.

Postrojenim takmičarskim ekipama u ime Načelnika Zajedničkog štaba OS BiH obratio se brigadir Zdravko Rezo, komandant 4.pješadijske brigade OS BiH.

Brigadir Rezo, je tom prilikom istaknuo da je ovakav pristup organizaciji vojnih takmičenja format koji treba slijediti i u narednom periodu prilikom organizacije ovakvih i sličnih aktivnosti u OS BiH. Nakon pozdravnog govora, brigadir Rezo je poželio takmičarskim ekipama puno uspjeha i sreće a zatim je takmičenje proglasio otvorenim.

Prvo po redu vojno takmičenje “Najspremniji pripadnik OS BiH 2019”, čiji je domaćin 4.pbr OS BiH, će se održati na širem području Grada Čapljine od 09.10. do 11.10.2019. godine.

4 FOTO GALERIJA