Vijesti

Održan revijalni turnir u futsalu povodom Dana OS BiH


Povodom obilježavanja 1. decembra - Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, u Sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ u Sarajevu, 14. novembra 2019. godine, održan je Revijalni turnir u futsalu.

Oružane snage Bosne i Hercegovine, povodom Dana Oružanih snaga BiH organizuju više sportskih manifestacija, među kojima je i revijalni turnir u futsalu u Sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“.

Uvodnu riječ održao je zamjenik načelnika Zajedničkog štaba za operacije generalmajor Ivica Jerkić koji se zahvalio svim učesnicima, i proglasio turnir otvorenim.

Oružane snage BiH na turniru su predstavljle ekipe Ministarstva odbrane BiH i Zajedničkog štaba OS BiH (zajednička ekipa) i reprezentacije OS BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji u futsalu. Pored ekipa OS BiH, učestvovale su i ekipe: reprezentacija BiH u futsalu, vojno-diplomatskih predstavnika akreditiranih u Bosni i Hercegovini i SFK 2000 Sarajevo.

U prvoj utakmici turnira, Ekipa ZŠ i MO BiH pobijedila je ekipu VDP, dok je ženska reprezentacija OS BiH izgubila od SFK 2000 Sarajevo.

U finalnoj utakmici juniorska futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je futsal selekciju Oružanih snaga BiH sa 6:4.

Nakon finalne utakmice, general Jerkić je čestitao pobjedicima, te najboljim pojedinicima i ekipama uručio zahvalnice i medalje, nakon čega je turnir proglasio zatvorenim.

23 FOTO GALERIJA