Vijesti

Potpisivanje Ugovora o donaciji i otvaranje laboratorije za hemijsko ispitivanje municije u TROM-u Doboj (SAFE-UP Projekat)


Nakon prezentacije projekta (SAFE-UP Projekta) od strane g-dina Andrei Šarban (Misija OSCE-a u BiH) zamjenik ambasadora Misije OSCE-a u BiH gospodin Alekxander Chuplyin i zamjenik MO BiH gospodin Boris Jerinić potpisali su Ugovor o donaciji i svečano otvorili laboratoriju za hemijsko ispitivanje municije u TROM-u Doboj.

Ceremoniji su prisustvovali generalmajor Martin Dorfer, generalmajor Gojko Knežević, VDP akreditovani u BiH i predstavnici medija.

Zamjenik MO BiH Boris Jerinić tokom svog obraćanja zahvalio se svim donatorima koji učestvuju u stvaranju što boljih i sigurnijih uslova skladištenja i čuvanja MiMES-a. Posebno je istakao doprinos sigurnosti kako pripadnika OS BiH tako i cjelokupnog stanovništva BiH.

Novootvorena laboratorija za hemijsko ispitivanje municije je jedinstvena u BiH i regionu, tako da će u budućnosti usluge laboratorije moći da koriste i zemlje iz okruženja. Nakon ceremonije upriličen je koktel za sve učesnike.

4 FOTO GALERIJA