Vijesti

Predstavnici donatorskih zemalja posjetili laboratoriju za hemijsko ispitivanje stabilnosti baruta na lokaciji OS BiH „3.Мaj“ Doboj


Predstavnici zemalja donatora SAFE UP Projekta, 11.04.2019. godine, posjetili su lokaciju „3.Мaj“ u Doboju. Delegaciju su sačinjavali ambasadori zemalja donatora, u kojoj se nalazio i Zamjenik šefa Misije OSCE-a u BiH i Komandant EUFOR-a u BiH.

OS BiH predstavljao je brigadir Zahid Tanković, načelnik odjeljenja za logističke integracije sa oficirima iz Komande logistike i podređenih jedinica.

Ispred gradske uprave grada Doboja prisutan je bio gradonačelnik grada Doboja gospodin Boris Jerinić.

Nakon dočeka predstavnika donatorskih zemalja, aktivnost je počela prigodnim obraćanjem predstavnika zamjenika šefa Misije OSCE-a g-dina Andrei Šarban, a nakon obraćanja upriličen je informativni brifing o lokaciji i aktivnostima koje se sprovode sa akcentom na infrastrukturne radove u okviru projekta SAFE-UP i prezentacija rada laboratorije za hemijsko ispitivanje baruta.

Brigadir Zahid Tanković, se tokom svog obraćanja zahvalio svim donatorima koji učestvuju u stvaranju što boljih i sigurnijih uslova skladištenja i čuvanja MiMES.

Nakon brifinga i prezentacije, izvršen je obilazak laboratorije za hemijsko ispitivanje stabilnosti baruta.

Na kraju aktivnosti organizovan je koktel i zajedničko fotografisanje.

4 FOTO GALERIJA