Vijesti

Komandant NATO štaba Sarajevo posjetio Komadu logistike


Delegacija iz NATO štaba Sarajevo, na čelu sa komandantom štaba brigadnim generalom William J. Edwards, 20.02.2020. godine, boravila je u radnoj posjeti lokaciji „Vojvoda Radomir Putnik“ Doboj.

Upriličen je informativni brifing od strane komandanta Komande logistike brigadira Ernesa Helega, kojim je delegacija NATO štaba iz Sarajeva upoznata sa misijom, strukturom i klјučnim zadacima Komande logistike.

Nakon brifinga, general je posjetio LOGFAS kabinet na lokaciji „Vojvoda Radomir Putnik“ Doboj a potom u pratnji brigadira Helega boravio na lokaciji radionice za održavanje i uništenje MiMES-a „3 Maj“ – Doboj.

Cilј posjete je bio upoznavanje Komandanta NATO štaba sa aktivnostima i radom Radionice za održavanje i uništavanje MiMES, kao i rad Laboratorije za ispitivanje hemijske stabilnosti baruta i raketnih goriva.

Upravnik RzOU, pukovnik Bojan Bosilјčić upoznao je delegaciju NATO štaba s aktivnostima koje se provode na lokaciji RzOU.

Po završetku aktivnosti komandant Komande logistike brigadir Ernes Heleg izrazio je zahvalnost na posjeti i dosadašnjoj podršci i pomoći od strane NATO štaba u Sarajevu.

7 FOTO GALERIJA