Vijesti

Oružane snage Bosne i Hercegovine obilježile 50.000 komada malog i lakog naoružanja


Pripadnici glavne logističke baze i bataljona logističke podrške Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u srijedu 19. augusta 2020. godine na lokaciji OS BiH u Visokom obilježili su pedesethiljaditi komad malog naoružanja, u sklopu projekta koji se obavlja uz podršku organizacije „THE HALO TRUST“.

Simboličnom događaju prisustvovali su direktor organizacije „THE HALO TRUST“ Alexander Maier, specijalni savjetnik za municiju i oružje EUFOR-a brigadir Martin Trachsler i izvršni oficir glavne logostičke baze OS BiH major Ismet Patković.

Provođenje projekta obilježavanja malog i lakog naoružanja u posjedu Ministarstva odbrane BiH, počelo je novembra 2018. godine uz podršku organizacije „THE HALO TURST“. Proces obilježavanja naoružanja izvode pripadnici jedinica glavne logističke baze i bataljona logističke podrške Komande logistike na lokacijama OS BiH u Banjoj Luci, Čapljini, Visokom i Živinicama.

Nabavkom četvrte mašine za tačkasto obilježavanje, koji je instaliran u Visokom, proces obilježavanja je znatno ubrzan, čime će se realizovati zacrtani plan obilježavanja malog i lakog naoružanja i prije predviđenog roka do kraja 2020. godine.

3 FOTO GALERIJA