Vijesti

Povratno procjenjivanje borbene spremnosti 8. bLP/KL s nivoa KP OS BiH


Tim starješina Komande za podršku OS BiH sa timom starješina Komande logistike, 13. marta 2024. godine, na lokaciji „Rajlovac“ Sarajevo, izvršio je povratno procjenjivanje borbene spremnosti 8. bataljona logistike podrške.

Cilj procjenjivanja bojeve spremnosti bio je utvrđivanje stepena otklonjenih nedostataka, trenutnog stanja i borbene spremnosti jedinice, eventualnih uzroka i stepena odstupanja zatečenog stanja borbene spremnosti u odnosu na propisane mjere i izvještaj o borbenoj spremnosti 8. bLP/KL za drugo polugodište 2023. godine. Pružanje pomoći kontrolisanoj jedinici i predlaganje mjera da se kontrolisana jedinica dovede u potrebno stanje borbene spremnosti. Nakon dočeka i predaje raporta, vođi tima KP OS BiH brigadnom generalu, Radovanu Joviću, komandant 8. bLP pukovnik Elvir Suljić prezentovao je informativni brifing.

Tim KP OS BiH izvršio je i kontrolu dokumentacije i aktivnosti jedinice, a koja se odnose na izvještaj o borbenoj spremnosti za drugo polugodište 2023. godine. Nakon sagledavanja svih elemenata borbene spremnosti i kontrole dokumentacije izvršena je analiza tokom koje su članovi tima za procjenu iznijeli svoja zapažanja.

4 FOTO GALERIJA