Vijesti

Realizacija ADR kursa za vozače


U organizaciji sekcije za MiMES/KOiD, u periodu od 04.0.-15.03.2024. godine, na lokaciji kasarne Rajlovac u Sarajevu realizovan je ADR kurs za vozače, koji u obavljanju svakodnevnih zadataka vrše prevoz opasnih materija.

Obuku su realizovali četiri sertifikovana instruktora za vozače ADR iz sastava Komande logistike i osam instruktora iz drugih jedinica OS BiH. Kurs su pohađali šest polaznika iz sastava Komande logistike i četiri polaznika iz drugih jedinica, OS BiH. Instruktori su i ovaj put uložili mnogo napora i truda da svoje znanje, teorijsko i praktično na vježbama iz oblasti sigurnog transporta MiMES, prenesu na mlade vozače.

Svi polaznici kursa su uspješno položili teoretski i praktični dio ispita. Na svečanom zatvaranju kursa komandant, CPR/KOiD pukovnik, Šaban Kadrić svim polaznicima čestitao je uspješno završen kurs uz poruku da stečeno znanje o prevozu opasnih materija primjenjuju svakodnevno u obavljanju zadataka i na taj način doprinesu da se aktivnosti na transportu MiMES izvrše uspješno i bez neželjenih posljedica.

5 FOTO GALERIJA