Vijesti

Obilježavanje iftara na lokaciji „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju


Povodom obilježavanja mjeseca ramazana, u kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju, 28. marta 2024. godine upriličen je svečani tradicionalni ramazanski iftar za pripadnike Komande logistike, Artiljerijskog bataljona iz sastava 6.pbr, predstavnike pretpostavljenih komandi i jedinica OS BiH, predstavnike lokalnih zajednica grada Doboja, Tešnja, Maglaja i Prnjavora, kao i visoke vojne zvanice iz OS BiH i penzionisane pripadnike Komande logistike islamske vjeroispovjesti.

Uvodnim obraćanjem i dobrodošlicu prisutnima  na iftaru povodom Ramazanskog iftara obratio se brigadni imam Nedžad Ljevaković i pozvao imama iz džamije u gradu Doboju  da prouči iftarsku dovu. Poslije proučavanja iftarske dove brigadni imam Nedžad Ljevaković je pozvao domaćina iftara brigadira Ernesa Helega da se obrati prisutnima.

Komandant Komande logistike, brigadir Ernes Heleg je poželio dobrodošlicu i zahvalio se prisutnima na odzivu za prisustvo tradicionalnom iftaru i u svom obraćanju govorio je o značaju obilježavanja mjeseca ramazana.

Nakon zajedničkog iftara u vojnom mesdžidu se klanjao teravih namaz. Poslije klanjanja teravih namaza nastavljeno je zajedničko druženje.

18 FOTO GALERIJA