Vijesti

Učešće na regionalnom simpoziju energetskih materija i njihove primjene 2024


Pripadnik GLB/KL kapetan Namir Halilović je kao predsjednik Organizacionog odbora RSEM2024 prisustvovao drugom sastanaku Organizacionog odbora Regionalnog simpozija energetskih materijala i njihove primjene 2024 (RSEM24) 27. marta 2024. godine u prostorijama CNT-a u Sarajevu u trajanju 11.30-12.45.

Sastanak je održan u prisustvu predstavnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine/ Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, JU Centra za napredne tehnologije u Sarajevu, Instituta Kemal Kapetanović Univerziteta u Zenici i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Nakon produktivne disuksije Organizacioni odbor, na čelu sa Predsjednikom organizacionog odbora kapetanom Namirom Halilovićem, je donio odluku proširiti RSEM u SEMANT: SIMPOZIJ ENERGETSKIH MATERIJALA I NOVIH TEHNOLOGIJA (SYMPOSIUM OF ENERGY MATERIALS AND NEW TECHNOLOGIES) sa sesijama:

1. Energetski materijali,                                                               

2. Odbrambene tehnologije,

3. Nove tehnologije i materijali,

4. Umjetna inteligencija,

5. Zeleni plan.

Nove, inovativne, dopunjene i proširene sesije će doprinijeti centralizaciji više interesnih grupa i pospješiti razmjene ideja i inovacija.

Ističemo da je na održanom sastanku u ulozi su organizatora SEMANT 2024 pridružen i Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevo što predstavlja iznimno važno partnestvo za budući rad i razvoj naučnog simpozija

3 FOTO GALERIJA