Vijesti

Obilježen 1. Dan podoficira komande logistike


Na lokaciji „Vojvoda Radomir Putnik“ Doboj, 23.aprila 2024.godine po prvi put je na prigodan način obilježen 1. Dan podoficira komande logistike

Takmičenje u povodu 1. Dana podoficira je organizovano i provedeno na lokaciji kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“ Doboj. Takmičari su se takmičili kroz sljedeće discipline: gađanje iz pištolja M57, test fizičke spremnosti i  takmičenje za najboljeg vozača na m/v DAF. Prikazana je i pokazna vježba pružanje medicinske pomoći unesrećenima u koordinaciji sa vatrogasnom službom kao i pripremanje jela u terenskim uslovima.

Aktivnost Dana podoficira KL je otpočela predajom raporta  od strane glavnog narednika KL, zastavnika 1. klase Mladena Popovića komandantu KP OS BiH, brigadnom generalu Zdravku Rezi. Nakon predaje raporta, brigadni general Zdravko Rezo je svečano otvorio ceremoniju 1. Dana podoficira KL, te u svom obraćanju iskazao riječi dobrodošlice svim prisutnim, istakao veliki značaj i ulogu podoficira u OS BiH. Ceremoniji svečanosti su prisustvovali predstavnici NATO štaba Sarajevo, poljskog kontigenta EUFOR-a (LOT-tim iz Doboja), KP OS BiH, komandanti potčinjenih jedinica i pripadnici KL. Po ceremoniji zatvaranja obratio se komandant komande logistike brigadir Ernes Heleg, čestitao pohvaljenim i nagrađenim povodom 1. Dana podoficira KL. Za najbolje postignute rezultate u streljaštvu prvo mjesto osvojio je vodnik Ilija Erić (6.bLP), drugo vodnik Emir Bajraktarević (5.bLP) i treće stariji vodnik 1. klase Stojan Đuričić (GLB), a za sveukupne rezultate prvo mjesto osvojio je 5.bLP, drugo komanda logistike, treće 4.bLP i četvrto EUFOR LOT TIM Doboj.

Za najbolje postignute rezultate u takmičenju vozača m/v prvo mjesto osvojio je vojnik Momčilo Radović (7.bLP), drugo vodnik Slobodan Gostić (CKK/KL) i treće vodnik Samir Lemeš (8.bLP), a za sveukupne rezultate prvo mjesto je osvojila komanda logistike, drugo 8.bLP i treće 7.bLP.Za najbolje postignute rezultate u testu tjelesne spremnosti prvo mjesto je osvojio vodnik Emin Ramić CMM/KL, drugo vodnik Nedeljko Suvajčević (6.bLP) i treće vojnik 1. klase Benjamin Imamović (GLB), a za sveukupne rezultate prvo mjesto je osvojio 6.bLP, drugo 7.bLP, treće GLB i četvrto EUFOR LOT TIM Doboj. Za ostvarene najbolje rezultate u testu tjelesne spremnosti za žene nagrađena je vojnik Marija Kalajdžić (GLB). Za postignute najbolje rezultate u sveukupnom takmičenju dodijeljena je prelazna zastavica Komandi logistike. Također su uručene zahvalnice za dugogodišnji rad u KL i za učestvovanje u organizaciji obilježavanja 1. Dana podoficira KL. Nakon uručenja dodjele nagrada, pehara, diploma i zahvalnica organizovan je zajednički ručak u vojničkom restoranu.

 

26 FOTO GALERIJA