Vijesti

Posjeta Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika akreditovanih u BiH Komandi podrške OS BiH.


U kasarni “Rajlovac OS BiH” Sarajevo 22.09.2016. godine, za vojno-diplomatske predstavnike (u daljnjem tekstu VDP) akreditovane u BiH, upriličena je prezentacija aktivnosti koje sprovode jedinice Komande podrške.

Realizacija posjete odvijala se u skladu sa godišnjim Planom saradnje MO i OS BiH sa Asocijacijom VDP akreditovanih u BiH, s ciljem realizacije pravovremenih priprema za realizaciju aktivnosti „Okrugli sto KP OS“.

Prijem predstavnika i dobrodošlicu vojno-diplomatskih predstavnika u BiH, izvršio je k-dant KP OS BiH general major Husein Tursunović.

Kroz informativni brifing, načelnik odjeljenja za operacije i obuku pukovnik Samir Nukić je predstavio historijat, mjesto i ulogu KP OS BiH, izazove i težišne aktivnosti koje sprovodi KP OS BiH.

Komandant Centra za PMD i uništavanje NUS-a pukovnik Miljan Janković je kroz informativni brifing predstavio organizacijsko-formacijsku strukturu i izložio mjesto, ulogu pomenutog centra u okviru obuke iz oblasti humanitarnog deminiranja i uništavanja NUS-a.

Nakon obilaska prostorija Centra za PMD i uništenje NUS-a izvršena je posjeta Odjeljenju stranih jezika gdje su predstavnici Asocijacije VDP također upoznati sa trenutnim aktivnostima i Planovima ovog centra.

U otvorenoj diskusiji nakon prezentacije brifinga gosti su se zanimali za riješenja i prevazilaženje istaknutih problema i ostvarivanja bolje kordinacije na svim nivoima vlasti u riješavanju istaknutih problema.

Na kraju posjete, general major Husein Tursunović je prisutnim vojno-diplomatskim predstavnicima uručio prigodne poklone, zahvalio se prisutnim na posjeti i predložio razvijanje i jačanje saradnje.

4 FOTO GALERIJA