Vijesti

Početak testiranja druge grupe kandidata za prijem u PVS u početnom činu oficira Faze 2 testiranja


U Centru za profesionalni razvoj Travnik/KOiD, dana 13.11.2017. godine počelo je testiranje druge grupe kandidata za prijem u PVS u početnom činu oficira, Faze 2 testiranja.

Kandidatima za prijem u PVS obratio se Komandant KOiD-а, brigadir Ilija Petrović, koji je pozdravio sve prisutne i zaželio dobrodošlicu kandidatima.

Kanditatima je skrenuo pažnju da su napravili dobar odabir što su se prijavili na konkurs za prijem u OS BiH, uz konstataciju da mnogi mladi napuštaju zemlju iz raznoraznih razloga i da je on mišljenja da se ovdje može raditi, zaraditi, afirmirati i biti uspješan u svom poslu.

„Kako bi došli do svog zacrtanog cilja da budete pripadnici OS BiH u činu potporučnika, prvi oficirski čin, pred vama stoji zahtjevan i naporan put, te da se ne trebate plašiti izazova, nego vas želim motivisati da date svoj maksimum tokom testiranja, a dalje i tokom obuke, kako bi na kraju bili uspješni i dobro obučeni pripadnici OS BiH. Što obuka bude kvalitetnija i zahtjevnija, to će rezultati biti bolji po vas i po ostale pripadnike OS BiH, a samim tim i po našu zemlju.“, naglasio je brigadir Petrović. 

Isto tako naglasio je da prijemom u OS ne prestaje obuka, nego se nastavlja sljedeća faza koju moraju iskoristiti kako bi bili uspješne starješine i pravi predstavnici OS BiH, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Pozvao je instruktore da dobro vode računa o sigurnosti i transparentnosti, te da ciklus testiranja prođe u skladu sa propisanim procedurama.

Kandidatima se obratio i predsjednik komisije za prijem, brigadir Jeftenić, koji je pozdravio prisutne, kandidatima zaželio dobrodošlicu i svu sreću prilikom testiranja i objasnio dalji put kandidata koji se budu kvalificirali za Fazu 3.

 

Testiranje Faze 2 se završava 17.11.2017. godine kada sa radom nastavljaju Komisija za izbor oficira, imenovana od strane Ministarstva odbrane BiH.

5 FOTO GALERIJA