Vijesti

Finalna koordinacijska konferencija (FCC) za vježbu vanjskog ocjenjivanja "NEBO 18"


U skladu s GPO za 2018. godinu, te SOP-om vanjskog ocjenjivanja Komandi i jedinica OS BiH na lokaciji kasarne "Mika Bosnić" Manjača realizovana je Finalna koordinacijska konferencija za vježbu „NEBO 18“ sa brZS i PZO.

Konferenciji je prisustvovao ključni personal, brZS i PZO na čelu s pukovnikom Slavenom Hrkačem, kao i predstavnici OK OS BiH, na čelu s pukovnikom Edinom Novalićem, te predstavnici 7.blp na čelu sa kapetanom Salihom Turudićem.

Konferencija je realizovana i kao finalni koordinacijski sastanak predstavnika brZS i PZO i predstavnicima pridodatih jedinica s domaćinima vježbe predstavnicima Centra za borbene simulacije. Učesnici konferencije su usaglasili stavove i ciljeve vježbe kao i obaveze prema istoj i razvoj scenarija vježbe, MEL/MIL liste i ANEX-e po štabnim funkcijama. Osigurani su svi ključni zahtjevi učesnika u vježbi s ciljem osiguranja uslova spremnosti izvršenja vježbe „NEBO 18“ sa brZS i PZO.

Vrijeme realizacije vježbe vanjskog ocjenjivanja je 12. do 16.11.2018. godine, a obuka vođa od 05. do 09.11.2018. godine.