Vijesti

Početak obuke 6. klase kandidata na osnovnoj obuci za prijem u OS BiH u početnom činu oficira


Svečanom ceremonijom u Centru za osnovnu obuku Komande za obuku i doktrinu na lokaciji kasarne “Zaim Imamović” u Pazariću 24.04.2019. godine obilježen je početak obuke 6. klase kandidata na osnovnoj obuci za prijem u OS BiH u početnom oficirskom činu potporučnika.

Kandidatima na obuci za oficire 6. klase su se ovom prilikom obratili komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Alem Kaplan i načelnik štaba KOiD brigadir Danko Petrušić.

Pukovnik Kaplan izrazio je dobrodošlicu kandidatima i uvaženim gostima povodom početka faze I osnovne obuke 6 klase kandidata za oficire i tom prilikom čestitao kandidatima na rezultatima i kvalifikaciji za pohađanje osnovne oficirske obuke što pokazuje njihovu spremnost, odlučnost i motiviranost da budu dio odbrambenog sistema Bosne i Hercegovine.

Pukovnik Kaplan je dodatno istakao da je centar izvršio pripreme da u narednih 12 sedmica obuči kandidate osnovnim vojnim znanjima i vještinama, te da od kandidata očekuje maksimalno angažovanje za dostizanje propisanih standarda uz poštivanje važećih propisa u COO.

Brigadir Petrušić je kandidatima na obuci također zaželio dobrodošlicu u Centar za osnovnu obuku Komande za obuku i doktrinu te, između ostalog, rekao da je proces učenja i usvajanja novih znanja težak proces ali da od kandidata očekuje puno zalaganje u dostizanju propisanih standarda te savladavanju kvalifikacijskih kapija koje ih očekuju tokom njihove osnovne obuke.

4 FOTO GALERIJA