Vijesti

U Komandi za obuku i doktrinu u Travniku održana je svečana ceremonija u povodu obilježavanja 1.decembra „ Dana Oružanih snaga BiH“.


Povodom obilježavanja „Dana Oružanih snaga BiH“, 27.11.2019.godine, u kasarni „Travnik“ u Travniku izvršeno je svečano postrojavanje jedinica Komande KOiD i Centra za profesionalni razvoj, gdje se nakon predaje raporta, prisutnima obratio Komandant Komande za obuku i doktrinu, brigadir Slaven Blavicki.

U svom obraćanju brigadir Blavicki  je pored pozdrava i riječi dobrodošlice gostima i prisutnima, osvrnuo se na aktivnosti koje su obilježile proteklu godinu, a kao ključne izdvojio je vježbu „COMBINED RESOLVE XII“, vježbu DO 19-5 te ocjenjivanje po OCC, radionice u sklopu NATO DEEP-a, a posebno implementacija koncepta učenja na daljinu koji je posebno zapažen ne samo u OS BiH već i u nama prijateljskim zemljama. Između ostalog osvrnuo se i na rezultate koje je smo postigli u sportskim takmičenjima.

Govoreći o ulozi Komande za obuku i doktrinu u oružanim snagama, istakao je da su štab KOiD, odjeljenje za obuku i odjeljenje za doktrinu KOiD dali veliki doprinos u realizaciji svih zadataka koji su postavljeni pred nas i pomogli da se fokusiramo na izvršenje misije naše jedinice.

O kvalitetu obuke koju kandidati stiču u centrima KOiD najbolje govore rezultati kada odu na neko međunarodno takmičenje gdje postižu vrhunske rezultate i budu među najboljim i uspješno se nose sa vojnicima daleko moćnijih i savremenijih armija.

Na kraju brigadir Blavicki je čestitao svim pripadnicima “Dan OS” i skrenuo pažnju da budu ponosni na ono što su postigle oružane snage. Svoj govor je završio pozivom da zajedno nastavimo raditi u istom duhu sa istim žarom, jer vjeruje da mi to možemo i da svi zajedno to želimo.

Na kraju svečane ceremonija, pročitane su Naredbe o dodjeli stimulativnih mjera za najbolje i najuspješnije pripadnike Komande za obuku i doktrinu, koje će nagrađenim biti podstrek za nastavak daljeg rada, ali i primjer drugima da slijede njihov put.

Svečana ceremonija je završena pozivom svih prisutnih na prigodan ručak i dalje druženje.

4 FOTO GALERIJA