Vijesti

Posjeta zamjenika komandanta NATO-a brigadira Mortena Henriksena i predstavnika Ministarstva odbrane BiH brigadira Siniše Jeftenića Centru za osnovnu obuku (COO)


Zamjenik komandanta NATO-a brigadir Morten Henriksen i brigadir Siniša Jeftenić, 10.09.2020. godine, posjetili su Centar za osnovnu obuku u kasarni “Zaim Imamović” Pazarić.

Na početku posjete brigadira Henriksena i brigadira Jeftenića je primio komandant COO pukovnik Alem Kaplan koji ih je upoznao sa trenutnim aktuelnostima oko prihvata 23.klase kandidata na osnovnoj obuci za vojnike, te procedurama i poduzetim operativnim mjerama na zaštiti personala i materijalnih sredstava od koronavirusa.

Tokom ove posjete zamjenik komandanta NATO-a brigadir Henriksen je simbolično uručio dvije mašine za šišanje COO, te izrazio zadovoljstvo što je u prilici da donira opremu OS BiH, a pogotovu centru za osnovnu obuku u kojem se vrši proces obuke kandidata za vojnike, i da će u vremenu ograničenja izazvanih koronavirusom iste biti od pomoći.

Zahvaljujući se na vrijednoj donaciji komandant COO pukovnik Alem Kaplan, istakao je da je ovo veoma vrijedna donacija za centar u kojem se i na ovaj način poboljšavaju uslovi za život i rad, te izrazio zadovoljstvo i nadu za nastavak saradnje sa predstavnicima NATO štaba u Sarajevu.

5 FOTO GALERIJA