Vijesti

Uspješno realizovan Kurs za razvoj vođa


Na lokaciji kasarne „Rajlovac“ 02.04.2021. godine održana je ceremonija završetka obuke 9. klase 1. grupe primarnog kursa za razvoj vođa u organizaciji Centra za osnovnu obuku (COO).

Pored komandanta COO pukovnika Alema Kaplana, ceremoniji su prisustvovali i predstavnik KOiD-e v.d. glavnog narednika OR9 Muharem Nezić, te glavni podoficir COO OR9 Salem Zukanović.

U svom obraćanju pukovnik Kaplan je čestitao polaznicima na uspješno završenoj obuci te naglasio važnost završetka kursa za razvoj vođa, jer su tim stekli kompetencije za vođenje timova a ujedno i ispunili jedan od preduslova za mogućnost njihovog napredovanja i dobijanja prvog podoficirskog čina u OS BiH. Također, je istakao svoja očekivanja da će svoja znanja stečena na kursu dosljedno primjenjivati u jedinicama iz kojih dolaze.

Glavni narednik Komande za obuku i doktrinu, OR9 Muharem Nezić je takođe čestitao kandidatima uspješan završetak kursa te istakao da je ovo veoma zahtjevna i važna karika u segmentu unapređenja u vojnoj karijeri.

Primarni kurs za razvoj vođa  9. klase u cilju poštovanja epidemioloških mjera ( COVID-19) podjeljen je u dvije grupe. Prva grupa kandidata pohađala je kurs u periodu od 08.03. do 02.04.2021. godine a kurs je uspješno završilo 27 kandidata od kojih je najbolje rezultate postigla vojnik Vesna Railić, pripadnik 6.blp/Kl.

Druga grupa primarnog kursa za razvoj vođa realizovat će se u periodu od 05.04 do 30.04.2021.godine.

4 FOTO GALERIJA