Vijesti

U Centru za osnovnu obuku (COO) Komande za obuku i doktrinu OS BiH (KOiD) realizovano sportsko takmičenje OS BiH u streljaštvu


U povodu obilježavanja 1. Decembra Dana OS BiH 16.11.2021. godine na lokaciji kasarne „Zaim Imamović, LPO i strelište“ u Pazariću realizovano je takmičenje u streljaštvu (pištolj).

Nakon intoniranja državne himne Bosne i Hercegovine, uvodnog obraćanja voditelja programa, prisutnima se u ime komandanta COO/KOiD obratio major Jusuf Sirotanović koji je izrazio dobrodošlicu svim takmičarima i sportskim ekipama  iz sigurnosnih agencija u BiH, OS BiH, EUFOR, NATO štaba Sarajevo te poželio uspjeh u takmičenju svim ekipama i pojedincima. U ime načelnika ZŠ OS BiH general pukovnika Senada Mašovića prisutnima se obratio brigadir Kemal Suljević kojom prilikom je istakao da je streljaštvo sport koji zahtjeva preciznost, smirenost i dobar vid, i da stoga predstavlja „kralja vojnih sportova“, i da će danas biti prisutna konkurencija između takmičara i takmičarskih ekipa. Brigadir Suljević je poželio sreću i uspjeh svim takmičarima i zahvalio se svim prisutnim na saradnji koju ostvaruju sa OS BiH u cilju izgradnje što kvalitetnijeg sigurnosnog i odbrambenog sistema u BiH.

Na takmičenju učešće je uzelo 8 ekipa i to: Federalna Uprava policije, Granična policija BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u BiH, MUP Kantona Sarajevo, EUFOR, NATO štab Sarajevo i ekipa Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. U ekipnoj konkurenciji najbolje rezultate na ovom sportskom takmičenju ostvarila je ekipa Federalne uprave policije, drugi rezultat osvojila je ekipa Federalne uprave policije, a treće mjesto je zauzela Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA). Najboljim ekipama su dodijeljeni pehari i diplome.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolje rezultate na ovom sportskom takmičenju i zlatnu medalju ostvario je pripadnik Federalne Uprave policije Meša Selimović,  drugo mjesto je zauzeo pripadnik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Benjamin Muslić, a treće mjesto zauzeo je pripadnik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Aleksandar Jovančić.

Realizacijom predmetnog takmičenja Oružane snage BiH uspostavljaju bolju koordinaciju i saradnju sa sigurnosnim agencijama u BiH, međunarodnim snagama te doprinose popularizaciji sporta i sportskih aktivnosti u OS BiH.

16 FOTO GALERIJA