Vijesti

Završetak naprednog kursa kondiciranja engleskog jezika u Centru za profesionalni razvoj


U Odjeljenju stranih jezika Centra za profesionalni razvoj na lokacijama Rajlovac i Banja Luka, 10. juna 2022. godine završen je napredni kurs kondiciranja engleskog jezika, klasa 22-II. Kurs se realizovao od 30.05. do 10.06.2022. godine i uspješno ga je završio 21 pripadnik Oružanih snaga BiH.

Kurs je organizovan i realizovan s ciljem obnavljanja, održavanja i sticanje novih znanja iz poznavanja engleskog jezika kako bi se pripadnici Oružanih snaga BiH što bolje pripremili za polaganje testa BH STANAG 6001 koji je predviđen sljedeće sedmice na lokaciji Rajlovac.

U uvodnom obraćanju, instruktor kapetan Elvir Nukić, istakao je značaj kursa i izrazio svoje lično zadovoljstvo zalaganjem polaznika i rezultatima ostvarenim na ALCPT testu, te im poželio lični i profesionalni uspjeh u budućem radu. Načelnik Odjeljenja stranih jezika pukovnik Vahid Podžić, zahvalio se polaznicima na korektnom odnosu prema svojim obavezama naglasivši značaj kursa jer su dosadašnje analize pokazale da polaznici koji uspješno završe kurs kondiciranja, ostvare dobar rezultat na testu BH STANAG 6001.

Komandant Centra za profesionalni razvoj brigadir Hazrudin Hasagić, naglasio je značaj učenja engleskog jezika u Oružanim snagama BiH, te čestitao instruktorima i polaznicima na uspješno završenom kursu. Na kraju, polaznicima je poželio ličnu i profesionalnu sreću i uručio uvjerenja.

8 FOTO GALERIJA