Vijesti

Božićni prijem u Komandi za obuku i doktrinu


U povodu obilježavanja pravoslavnog blagdana Božića, 10. januara 2023. godine na lokaciji kasarne „Travnik“ u Travniku upriličen je tradicionalni božićni prijem, za brojne pripadnike OS BiH sa vojnih lokacija koje se nalaze u sastavu KOiD, vojnog i vjerskog života.

Prijemu koji se sada već tradicionalno organizuje u  kasarni „Travnik“ u Travniku, prisustvovali su pripadnici OS BiH i civilnog društva.

Uz prigodnu trpezu koju su pripremili pripadnici pravoslavne vjeroispovijesti prisutnima se obratio pukovnik Slobodan Simić koji je u svojstvu domaćina ovog skupa poželio dobrodošlicu svim prisutnima, uz tradicionalni pozdrav  „Mir Božiji, Hristos se rodi. Čestitao je pripadnicima pravoslavne vjeroispovjesti Božić a ostalim poželio lijep i prijatan boravak na prijemu.

U svom  obračanju štabni sveštenik  Dragan Grujić istakao je značaj zajedničkog obilježavanja vjerskih blagdana u OS BiH.

Ovaj događaj u KOiD svojim prisustvom je uveličao sveštenik Goran Živković parohija Travnik i predstavnici Travničkog Muftijstva. Tradicionalnom    Božićniom  prijemu pored predstavnika KOiD prisustvovali su Parlamentarni vojni povjereniki gospodin Boško Šiljegović sa svojim saradnicima, predstavnici civilnih struktura vlasti SBK, načelnik općine Travnik dr.sc. Kenan Dautović, načelnica općine Jezero Snežana Ružičić.

1 FOTO GALERIJA