Vijesti

U Travniku počeo Štabni kurs za podoficire Oružanih snaga Bosne i Hercegovine


Intoniranjem državne himne Bosne i Hercegovine u Centru za profesionalni razvoj (CPR) u Travniku 18.10.2021. godine počeo je Štabni kurs za podoficire Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za 27 podoficira.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su komandant Centra za profesionalni razvoj brigadir Hazrudin Hasagić, načelnik Odjeljenja vojnih kurseva/CPR pukovnik Dževad Selimović,  načelnik podoficirskih kurseva/CPR zastavnik Marinko Marić.

Polaznicima kursa obratio se komandant CPR-a brigadir Hazrudin koji je polaznicima zaželio sretan početak kursa, te izrazio nadu da će polaznici na kraju ovoga kursa ispuniti standarde propisane Programom instrukcija i tematskim planom Štabnog kursa za podoficire.

Na kraju brigadir Hasagić je polaznicima kursa naglasio obavezu poštivanja epidemioloških mjera koje su na snazi u OS BiH, vezanih za sprečavanje širenja virusa COVID-19.

Štabni kurs za podoficire je treći nivo karijerne edukacije za podoficire OSBiH i uslov za unapređenje u čin OR8 i postavljanje na dužnost štabnog podoficira komandama i jedinicama OSBiH.

Ovaj kurs  će osposobiti podoficira za samostalno obavljanje zadataka u skladu sa njegovim štabnim dužnostima kao i za asistiranje nadređenim štabnim oficirima u zadacima koje zahtijevaju zajedničko angažovanje oficira i podoficira.

3 FOTO GALERIJA