Vijesti

Promocija vojnog poziva u OS BiH za 2019. godinu, Doboj


U skladu s Dinamičkim planom kampanje promocije vojnog poziva u OS BiH za 2019. godinu, pripadnici CRT Tuzla posjetili su Srednjoškolski centar u Doboju, 27.03.2019. g. od i promovisali vojni poziv.

Promocija je izvršena u učionici Centra uz prisustvo mnogobrojnih učenika saobraćajne i elektro škole. Učenici su pokazali interesovanje za vojnički poziv koji je za njih nešto novo i neobično, te postavili mnogo pitanja, počevši od toga kako se prijaviti, kolika su primanja, koje su dobrobiti i što sa sobom nosi vojnički poziv. Dio učenika završnih razreda je pokazao interesovanje za školovanje na vojnim akademijama.

Prilikom promocije i razgovora o iskustvima rada u OS BiH svoje viđenje su dali i promoteri vojnog poziva, pripadnici Komande logistike, stariji vodnik Radovan Marković i vodnik Elmir Ibrišević, koji je iz kategorije vojnik promjenom Ugovora prešao u kategoriju podoficira. Stariji vodnik Silvija Vasiljević je sve to ovjekovječila fotografijama, a svoj doprinos dali su i pripadnici Komande logistike, koji su mnogo doprinijeli realizaciji same kampanje kroz koordinaciju sa SRT Tuzla i školama na terenu. Na susretljivosti, srdačnosti i izdvojenom vremenu, posebno se ovim putem zahvaljujemo osoblju Srednjoškolskog centra na čelu sa direktorom Spasojem Vasiljevićem.

3 FOTO GALERIJA