Vijesti

Učešće na „9. sajmu srednjih škola i fakulteta Tešanj 2024“


Pripadnici iz sastava KUP OS BiH, dana 19.04.2024. godine, major Amir Smajlović, načelnik CRT Tuzla i major Begić Samir, oficir za prijem, zadržavanje u službi, rezervu i tranziciju KUP OS BiH, zajedno sa stariješinama iz 5.blp/KL: vodnik Emir Bajraktarević i brTP/OK OS BiH: poručnik Kenan Mujkić i zastavnik Nezir Deraković, izvršili su promociju vojnog poziva, učenicima i njihovim profesorima sa područja općine Tešanj i ostalim posjetiocima.

Prezentacija je izvršena velikom broju učenika, završnih razreda srednjih škola iz Tešnja i okolnih mjesta, kao podrška u njihovoj profesionalnoj orijentaciji. Učesnici sajma su pokazali interesovanje za vojni poziv, te postavljali pitanja o detaljima iz vojničkog života i rada.

Organizator sajma, općina Tešanj je osigurala odlične uslove za rad u vidu uređenog štanda u JU Sportsko-rekreativnom centru Tešanj, a tokom sajma instaliran je privremeni informativni štand na kojem su posjetiocima ustupljeni dostupni, promotivni materijali.

U sklopu sajma održana je i panel diskusija na temu: Učenici pitaju“ u kojoj je učestvovao dio tima OS BiH, a učesnicima su ponuđene informacije o načinu prijave na konkurs za prijem vojnika u PVS i na vojne akademije.

3 FOTO GALERIJA