Vijesti

Posjeta komandanta EUFOR-a Komandi za podršku Oružanih snaga BiH


Komandant EUFOR-a u Bosni i Hercegovini generalmajor Anton Waldner, 21.08.2017. godine, boravio je u posjeti Komandi za podršku Oružanih snaga BiH u kasarni “Kozara” u Banja Luci.

Generala Waldnera primio je zamjenik komandanta KP OS BiH za operacije brigadni general Marko Stojčić. Susretu su prisustvovali i načelnici odjeljenja Komande za podršku OS BiH.

Tokom informativnog brifinga, koji je upriličen povodom posjete komandanta EUFOR-a ovoj komandi, prezentirana je organizacijsko-formacijska struktura, nadležnosti i odgovornosti, te misija, uloga i zadaci KP OS BiH. Informacije je prezentirao pukovnik Halil Ćulah.

Također, predstavljene su težišne aktivnosti i najznačajniji rezultati rada postignuti u ovoj godini, kako u komandi tako i u potčinjenim jedinicama.

Bila je ovo prilika da se general Waldner upozna i s trenutnim stanjem, najznačajnijim problemima koje imaju komanda i jedinice u izvršavanju zadataka, te izazovima u narednom periodu, kao i prioritetima daljeg angažovanja iz oblasti logističkih operacija, obuke i personala.

Komandant EUFOR-a se zahvalio generalu Stojčiću i njegovim saradnicima na dobrodošlici i prijemu, izražavajući zadovoljstvo posjetom i prezentiranim informacijama o zadacima i aktuelnostima ove jedinice Oružanih snaga BiH.

5 FOTO GALERIJA