Vijesti

Vojni ataše SAD u posjeti Komandi za podršku OS BiH


Komandant Komande za podršku OS BiH generalmajor Marko Stojčić, 15.03.2019. godine, primio je u radnu posjetu vojnog atašea Ambasade SAD u BiH brigadira Michael Tarquinta. Prijemu su prisustvovali zamjenici komandanta KP OS BiH brigadir Zoran Dunović i brigadir Rusmir Mrković, kao i major Garvin i major Darcy.

U uvodnom dijelu sastanka, general Stojčić zaželio je dobrodošlicu vojnom atašeu i saradnicima i zahvalio se na podršci koju Ambasada SAD u BiH pruža Oružanim snagama BiH.

Kroz informativni brifing, kojem su prisustvovali i načelnici odjeljenja KP OS BiH, a koji je prezentovao brig. dr. Rusmir Mrković, prezentirana je organizacijsko-formacijska struktura i razmještaj komandi i jedinica KP OS BiH. Pored toga, predstavljeni su ključni zadaci realizovani u proteklom periodu, trenutne aktivnosti, kao i ključne aktivnosti za naredni period.

Na kraju posjete brigadir Michael Tarquinto se zahvalio generalu Stojčiću i njegovim saradnicima na dobrodošlici i prijemu, izražavajući zadovoljstvo posjetom i prezentiranim informacijama.

7 FOTO GALERIJA