Vijesti

7. ADL konferencija Nordijske odbrambene saradnje (NORDEFCO ADL Conference).


Komandant KOiD, brigadir Slaven Blavicki, i načelnik Odsjeka za obuku i doktrinu, G-3/7, KP OS BiH, pukovnik Saša Konjević, predstavljali su MO i OS BiH na 7. ADL konferenciji Nordijske odbrambene saradnje (NORDEFCO ADL Conference). Konferencija održana u Golu, Kraljevina Norveška, u periodu od 13-16. maja 2019. godine.

NORDEFCO ADL Conference je važan događaj u svijetu učenja na daljinu u odbrambenim strukturama na globalnom nivou, o čemu svjedoči učešće predstavnika oružanih snaga, ali i korporacija, iz cijelog svijeta. Konferencija predstavlja izuzetnu priliku za upoznavanje sa tehnološkim i metodskim novitetima u oblasti učenja na daljinu.

Konferencija je ponudila i priliku za susrete i dogovore o daljim aktivnostima sa partnerima u okviru Regionalne ADL inicijative.

Pored ovoga, predstavnici OS BiH su imali i sastanke sa predstavnicima ADL inicijative MO SAD i Jefferson Institute, prilikom čega su stvoreni preduslovi za saradnju u budućnosti, u smislu pružanja usluga hostovanja ADL kurseva OS BiH.

10 FOTO GALERIJA