Vijesti

Obilježavanje Ramazanskog bajrama na lokaciji kasarna “Kozara” Banja Luka


Tradicionalni Bajramski prijem na lokaciji kasarne „Kozara“ Banja Luka, u skladu sa programom obilježavanja Ramazanskog bajrama u MO i OS BiH, uprilićen je dana 07.06.2019. godine.

Bajramskom druženju, koje je organizovano za pripadnike komandi i jedinica OS BiH razmještenih na lokaciji kasarne Kozara, prisustvovao je veliki broj pripadnika sa ove lokacije.

O značaju Ramazana i Ramazanskog bajrama za muslimane govorio je brigadni imama Bir efendija Meštrovac. Ovaj mjesec učio nas je strpljivosti, trpjeli smo ono što u nekim drugim danima mimo Ramazana Bog dragi ne traži od nas. Ramazan je najbolja škola duhovnosti u kojoj se stiču najplemenitije ljudske vrline“ rekao je ef. Meštrovac, te istakao Vjerski blagdani svih konfesija jedinstvena su prilika da se susretnemo, da podijelimo radost kao što znamo podijeliti i tugu.“

Domin ovogodišnjeg Bajramskog prijema, brig.dr. Rusmir Mrković, pozdravio je i zahvalio se svim prisutnim što su se odazvali ovom druženju. Naglasio je da poslije posta, koji su u proteklom periodu imali pripadnici svih konfesija, trebamo biti bolji ljudi, trebamo se međusobno više poštovati i uvažavati. Naglasio je da ćemo raditi na jačanju Bosne i Hercegovine i OS BiH. Svim muslimanima pripadnicima Oranih snaga BiH na lokaciji kasarne Kozaračestitao je Ramazanski bajram tradicionalnom čestitkom Bajram šerif mubarek olsun.

5 FOTO GALERIJA