Vijesti

Obilježavanje Kurban-bajrama na lokaciji kasarne “Kozara” Banja Luka


U povodu obilježavanja Kurban-bajrama, na lokaciji kasarna “Kozara” u Banja Luci dana 21.08.2019. godine upriličeno je tradicionalno Bajramsko druženje za pripadnike komandi i jedinica OS BiH smještenih na ovoj lokaciji.

Kurban-bajram, jedan od dva najveća muslimanska blagdana, je islamski blagdan prinošenja žrtve. Kurban – bajram zauzima posebno mjesto u životu svakog muslimana, što zbog svojih poruka, što zbog jedinstvenog kapaciteta da zbližava ljude kroz jačanje međusobnih veza kao i veza s Uzvišenim Bogom.

Brigadni imam Haris ef. Hadžić je u svom uvodnom obraćanju poželio dobrodošlicu svim prisutnima. U nastavku je istakao da je Kurban bajram, kao i vjerski blagdani u drugim religijama, prilika da se približimo jedni drugima, da se više poštujemo i uvažavamo i da budemo bolji ljudi.

Domaćina  ovogodišnjeg  Bajramskog  prijema  bio  je  brig.dr.  Rusmir  Mrković,  zamjenik komandanta KP OS BiH za resurse. Pozdravio je i zahvalio se svim prisutnim što su se odazvali ovom druženju, a svim muslimanima pripadnicima Oružanih snaga BiH na lokaciji kasarne Kozaračestitao je  Kurban bajram tradicionalnom čestitkom Bajram šerif mubarek olsun. Svima ostalima poželio je puno zdravlja i ličnih i profesionalnih uspjeha.

6 FOTO GALERIJA