Vijesti

Uspješno završen Kurs za štabne oficire OS BiH


U Centru za profesionalni razvoj (CPR) u Travniku 15.novembra 2019.godine, uz prisustvo zvanica uspješno je završen Kurs za štabne oficire Oružanih snaga BiH. Kurs u trajanju od 11 sedmica uspješno je završio 21 polaznik OS BiH.

Uvodnim rijima prisutnima se obratio pukovnik Vladimir Vavan, pozdravio sve prisutne, iznio osnovne podatke o Kursu za štabne oficire, te čestitao uspješan završetak kursa.

U svome obraćanju vršilac dužnosti komandanta CPR-a pukovnik Edin Novalić pozdravio je sve prisutne i izrazio zadovoljstvo jer su polaznici tokom pohađanja kursa imali profesionalan pristup nastavi, te postigli odlične rezultate. Na kraju pukovnik Novalić je svima zaželio sreću i izrazio želju da sva usvojena znanja prenesu na svoje potčinjene u matičnim jedinicama.

Brigadir Sead Zukić obratio se u ime generalmajora Marka Stojčića komandanta komande za podršku OS BiH, čestitao završetak kursa te zaželio puno sreće u porodičnom životu i profesionalnoj karijeri.

Na kraju prisutnima se obratio brigadir Slaven Blavicki komandant Komande obuke i doktrine koji je naglasio kako se u ovoj klasi kursa nalaze iskusni oficiri koji već rade ove poslove u svojim jedinicama. Brigadir Blavicki je naglasio kako je ovo prva generacija kursa koja je imala priliku ispuniti anketu o kvalitetu obuke na kursu u digitalnom obliku, te naglasio značaj ove ankete u smislu unapređenja obuke i implementacije projekta učenja na daljinu.

Nakon govora brigadir Blavicki je podijelio uvjerenja o uspješno završenom Kursu za štabne oficire i proglasio najboljeg polaznika u ovoj klasi. Najboljim polaznikom proglašen je kapetan Muhamed Krnjić pripadnik KOiD-a.

Ova vrsta edukacije namijenjena je za osposobljavanje oficira u činu OF2, te je viši nivo edukacije putem koje oficiri stiču znanja i vještine potrebne za obavljanje komandnih, štabnih,

administrativnih i specijalističkih dužnost, te je uslov za unapređenje u čin OF3.

4 FOTO GALERIJA