Vijesti

Početak realizacije VII klase Osnovne oficirske obuke


Uz poštivanje propisanih mjera zaštite od epidemije COVID-19 27.05.2020.g. u Centru za profesionalni razvoj (CPR) na lokaciji Travnik počela je II faza Osnovne oficirske obuke - VII klase kandidata za prijem u OS BiH u početnom činu oficira za 11 kandidata i 3 kandidatkinje.

Svečanoj ceremoniji pored instruktora CPR-a prisustvovao je komandant Centra za profesionalni razvoj brigadir Hazrudin Hasagić koji se obratio polaznicima, zaželio im sretan i uspješan početak obuke, te polaznicima obuke i njihovim instruktorima napomenuo obavezu striktnog poštivanja propisanih mjera na prevenciji širenja epidemije COVID-19, a posebno fizičke distance tokom realizacije obuke. 

Misija Osnovne oficirske obuke je priprema, obučavanje i osposobljavanje kandidata za oficire u vještinama koje su potrebne za vršenje početnih oficirskih dužnosti u OS BiH, kompatibilno NATO standardima.

Svrha Osnovne oficirske obuke je izvesti obuku sa ciljem razvoja operativnih, taktičkih i borbenih kompetencija oficira čina potporučnika sa težištem na : vojno vođenje, fizičku obuku sa izvođenjem časa i kondicionog treninga, taktiku , planiranje i izvođenje taktičkih operacija, drilovi STX, topografiju i navigaciju kao i administraciju i opšte teme.

3 FOTO GALERIJA