Vijesti

Posjeta zamjenika Ministarsatva odbrane Bosne i Hercegovine Komandi za obuku i doktrinu


Komandu za obuku i doktrinu 02.07.2020. godine posjetio je zamjenik MO BiH gospodin Mijo Krešića. Komandant KoiD-a brigadir Slaven Blavicki sa timom saradnika svečano je dočekao i uz dobrodošlicu gostima je zaželio ugodan boravak u kasarni „Travnik“ u Travniku.

Brigadir Blavicki u svom uvodnom informativnom brifingu informisao je gospodina Krešića o sastavu, formaciji i organizacijiskim cjelinama KOiD - a. Upoznao ga je o lokacijama potčinjenih jedinica, ali i o njihovim ulogama, misiji i zadacima koje svakodnevno sprovode. Pohvalio je potčinjene centre, ali i istakao i rezultate koje su postigli u predhodnom periodu, a oni se naročito ogledaju kako na planu edukacije i podmlađivanju personala u OS BiH, tako i na uspješno sprovedenim domaćim ali i međunarodnim vježbama na poligonima za obuku Manjača. Također je istakao, da bez obzira što na lokaciji boravi veliki broj vojnih lica koji se nalaze na raznim kursevima iz svih krajeva BiH, KOiD uspijeva da se uspješno nosi sa novonastalom situacijom izazvanom širenjem virusa COVID-19, primjenjujući sve mjere opreza i preporuka, kao i mjere preventive.

Gospodin Krešić je sa nivoa MO BiH iznio viđenje i načine kretanja OS BiH u budućnosti. Rekao je da bez obzira na situciju oko budžeta, OS BiH moraju nastaviti da kontinuirano i u punom kapacitetu izvršavaju svakodnevne zadatke, ali i one vanredne koji se postave pred njih. Također je izrazio nesebičnu podršku izazovima koji se budu javljali u narednom periodu kako KOiD, tako i OS BiH u cjelini. Kako je istakao, zadovoljan je prezentovanim i postignutim rezultatima i naglasio da će u budućem periodu planirati i obilazak svih KOiD centara. Poslije sastanka izrazio je želju da obiđe dio jedinica i aktivnosti koje sprovode u svakodnevnom radu.

Zajedno su posjetili prostorije i učionice Centra za profesionalni razvoj, gdje je obišao polaznike komandno štabnog kursa i kandidate za oficire na osnovnoj oficirskoj obuci. Istima se obratio motivacionim govorom, te im zaželio uspješan nastavak obuke i sreću u budućem životu i radu, te profesionalnoj karijeri.

5 FOTO GALERIJA