Vijesti

Nastupna posjeta komandanta NATO Štaba Sarajevo KP OS BiH


Komandant Komande za podršku OS BiH generalmajor Marko Stojčić, 02. marta 2021. godine na lokaciji kasarne „Kozara“ Banja Luka, primio je u nastupnu posjetu komandanta NATO Štaba Sarajevo brigadnog generala Erica Folkestada sa saradnicima.
Pored komandanta, sastanku su prisustvovali zamjenici komandanta KP OS BiH za operacije i resurse, brigadiri Zoran Dunović i Rusmir Mrković. Na početku razgovora general Stojčić je uz dobrodošlicu, generalu Folkestadu čestitao preuzimanje nove dužnosti i poželio mu uspješan rad.

Kroz informativni brifing, kojem su prisustvovali i načelnici odjeljenja KP OS BiH za operacije i obuku i logistiku, a koji je prezentovao brigadir Dunović, general Folkestad je informisan o organizacijko-formacijskoj strukturi, misiji i razmještaju komandi i jedinica KP OS BiH. Upoznat je i sa težišnim aktivnostima komandi i jedinica KP OS BiH, kao i sa težišnim aktivnostima za naredni period.

Posebno su naglašeni zadaci koje KP OS BiH realizuje iz oblasti obuke pripadnika i jedinica OS BiH i u oblasti logističkih operacija. Na kraju je novoimenovani komandant NATO Štaba Sarajevo zahvalio generalu Stojčiću i saradnicima na dobrodošlici i prijemu, izražavajući zadovoljstvo posjetom i prezentiranim informacijama. Naglasio je da NATO Štab Sarajevo stoji na raspolaganju da pruži punu podršku svim jedinicama OS BiH, kako bi nastavile što kvalitetnije izvršavati svoju misiju.

6 FOTO GALERIJA