Vijesti

Posjeta Vojnog muftije lokacijama aerodrom „Mahovljani“ i kasarna „Kozara“ Banja Luka


U sklopu predramazanskih obilazaka komandi i jedinica OS BiH Vojni muftija, Hadis ef. Pašalić, 24. marta 2021. godine posjetio je lokacije aerodrom „Mahovljani“ i kasarna „Kozara“ Banja Luka.

U ime domaćina gosta su primili zamjenik komandanta KP OS BiH za resurse brigadir Rusmir Mrković, štabni imam Salih ef. Grabus i brigadni imam Haris ef. Hadžić.

Pored riječi dobrodošlice i zahvalnosti na posjeti, tokom susreta razgovarano je o vjerskom životu pripadnika islamske vjeroispovjesti u komandama i jedinicama na lokacijama OS BiH, s težištem na pripremama za organizaciju života i rada u toku mjeseca Ramazana u uslovima pandemije koronavirusa COVID-19.

Vojni muftija je, uz potpuno poštivanje propisanih mjera za sprječavanje pojave i širenja korona virusa COVID-19, u mesdžidima kasarni održao prigodna predavanja za pripadnike komandi i jedinica islamske vjeroispovjesti smještenih na ovim lokacijama.

U svojim predavanjima posebno se osvrnuo na pripreme, obaveze i blagodati nastupajućeg mjeseca Ramazana. Svim prisutnima je poželio da u zdravlju i veselju dočekaju nadolazeći mjesec Ramazan i da iz njega iziđu sa čvršćom vjerom u Boga i kao bolji ljudi.

4 FOTO GALERIJA