Vijesti

Predstavnici Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u posjeti Komandi za podršku OS BiH


Brigadni general John Bowron, predstavnik Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske za Zapadni Balkan i pukovnik Andrew Tait, vojni ataše Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini sa saradnicima posjetili su 15. septembra 2021. godine Komandu za podršku OS BiH.

Delegaciju je primio komandant Komande za podršku OS BiH, generalmajor Marko Stojčić. Tokom posjete, kroz informativni brifing i razgovor, brigadni general Bowron i pukovnik Tait su upoznati sa strukturom, razmještajem, misijom, mjestom i ulogom, kao i trenutnim i planiranim aktivnostima Komande za podršku OS BiH i potčinjenih komandi.

Istaknuti su i projekti OS BiH koji su u znatnoj mjeri unaprijedili razvoj OS BiH, a koji su podržani od strane Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva. Izražena je obostrana spremnost za nastavak saradnje i pružanja podrške razvoju OS, kroz postojeće i razvijanje novih projekata.

Delegacija Ujedinjenog Kraljevstva je, u sklopu obilaska komandi i jedinica KP OS BiH, 14. septembra posjetila Centar za borbenu obuku na lokaciji „Mika Bosnić“ Manjača i 15. septembra 2019. godine Komandu za obuku i doktrinu na lokaciji „Travnik“ u Travniku.

5 FOTO GALERIJA