Vijesti

Nastupna posjeta komandanta EUFOR-a Komandi za podršku OS BiH


Komandant Komande za podršku OS BiH generalmajor Marko Stojčić, 16. februara 2022. godine, primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog komandanta EUFOR-a u BiH, generalmajora Antona Wesselya.

Nastupna posjeta novoimenovanog komandanta EUFOR-a realizovana je u sklopu njegovog obilaska komandi i jedinica OS BiH. Sastanku je prisustvovao i brigadir Zoran Dunović, zamjenik komandanta KP OS BiH za operacije. Na početku razgovora general Stojčić je izrazio dobrodošlicu generalu Wesselyu, uz čestitku za preuzimanje nove dužnosti i želje za njegovo uspješno angažiranje u BiH.

Tema sastanka su bile težišne aktivnosti u komandama i jedinicama KP OS BiH, kao i planovi za naredni period. Pored toga, razmatrani su i modeli saradnje između EUFOR-a i OS BiH.

Na kraju se general Wessely zahvalio na dobrodošlici i prijemu, izražavajući zadovoljstvo posjetom i prezentiranim informacijama, uz isticanje spremnost EUFOR-a da i ubuduće pruža pomoć OS BiH u jačanju njenih sposobnosti i razvijanju međusobne saradnje.

6 FOTO GALERIJA