Vijesti

Radni sastanak komandanta Komande za podršku OS BiH i oficira za vezu sa EUFOR-om


Na lokaciji kasarne „Kozara“ u Banjoj Luci, 8. februara 2024. godine, realizovan je radni sastanak između novoimenovanog komandanta Komande za podršku OS BiH, brigadnog generala Zdravka Reze i novoimenovanog oficira za vezu sa EUFOR-om u KP OS BiH, brigadira dr. Siegfried Dohra.

Brigadni general Zdravko Rezo je, nakon iskazane dobrodošlice, informisao brigadira Dohra o aktivnostima primopredaje dužnosti generalskih pozicija u OS BiH, kao i težišnim aktivnostima komandi i jedinica KP OS BiH za naredni period. Zahvalio se na dosadašnjoj saradnji između EUFOR-a i KP OS BiH, te podršci na poboljšanjima u oblasti obuke, logistike i uslovima života i rada pripadnika OS BiH u cjelini. Uz želju za uspjeh u budućem radu i što boljim rezultatima, obećana je i puna podrška u radu brigadira Dohra na novoj dužnosti.

Brigadir Dohr je zahvalio generalu na prijemu, čestitao mu na novom postavljenju i zaželio mu uspješno vođenje jedne ovako kompleksne komande. Izrazio je želju da svojim radom i angažovanjem doprinese jačanju kapaciteta OS BiH. Također, razgovaralo se i o oblicima saradnje i pružanja pomoći u radu u narednom periodu. Na kraju sastanka izraženo je obostrano zadovoljstvo razgovorom, te iskazanom spremnošću za nastavak uspješne saradnje.

1 FOTO GALERIJA