Vijesti

Načelnik ZŠ OS BiH u radnoj posjeti Komandi za podršku OS BiH


Načelnik ZŠ OS BiH sa svojim zamjenicima, brigadnim generalom Tomom Kolendom i brigadnim generalom Mirsadom Ahmićem, u četvrtak 15. februara 2024. godine, na lokaciji kasarne „Kozara“ u Banjoj Luci, boravio je u radnoj posjeti Komandi za podršku OS BiH.

Sastanku su, pored koamandanta, Komande za podršku OS BiH, prisustvovali njegovi zamjenici brigadni general Radovan Jović i brigadir dr. Jasmin Čajić i načelnici odjeljenja Komande za podršku OS BiH. Prisutne je pozdravio novoimenovani komandant Komande za podršku OS BiH brigadni general Zdravko Rezo, koji je pored čestitki generalima na postavljenjima na nove dužnosti, iznio i kratak presjek preduzetih mjera i aktivnosti od preuzimanja dužnosti komandanta. Generalmajor, Gojko Knežević je, nakon čestiki na novim postavljenjima i dosadašnjim postignutim rezultatima komandi i jedinica KP OS BiH, upoznao prisutne sa personalnim promjenama u ZŠ OS BiH i potčinjenim komandama.

Potom su se, pozdravnim riječima i kratkim smjernicama i očekivanjima, obratili brigadni generali Tomo Kolenda i Mirsad Ahmić. Detektovali su ključne oblasti iz svojih nadležnosti kroz koje pripadnici KP OS BiH mogu doprinijeti, da se iste unaprijede, institucionalna obuka, operacije MiMES, upravljanje personalom i logisticiranje OS BiH u cjelini.

U završnoj riječi, generalmajor Gojko Kneževiću, iznio je svoje smjernice i zadatke za naredni period. Posebno je istakao nastavak rada na unapređenju operativnih sposobnosti, poboljšanju uslova života i rada pripadnika OS BiH, međusobnom povjerenju u radu i poboljšanju regionalne bilateralne saradnje.

 

3 FOTO GALERIJA