Vijesti

Dan otvorenih vrata povodom obilježavanja 19. godišnjice formiranja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH i 32. godišnjice AR BiH u kasarni „Kosova“ Ustikolina


U kasarni „Kosova„ Ustikolina dana 27.03.2024.godine, a u povodu obilježavanja Dana Armije R BiH i ujedno Dana 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH održan je Dan otvorenih vrata.

Program je započeo sa prijemom učenika, nastavnika, direktora srednjih i osnovnih škola sa područja BPK-a Goražde, boračkih udruženja, kao i gostiju iz civilnih struktura vlasti i građana sa područja BPK-a. Ispred komande bataljona je za učenike postavljen TT zbor. Nakon toga održan je turnir u malom fudbalu i odbojci za učenike i učenice srednjih škola. Po završetku turnira održano je svečano postrojavanje komande i jedinica 3.pb/4.pbr. Prema predviđenom protokolu, na postrojavanju se prisutnima obratio komandant 3. pb pukovnik, Muamer Sijerčić koji je prisutnima čestitao Dan Armije RBiH i 2. pješadijskog (rendžerskog) puka, te podsjetio na vrijednosti koje je baštinila Armija RBiH. Na kraju su dodijeljeni pehari za najuspješnije na sportskim takmičenjima i upriličena zajednička fotografija nakon čega je nastavljeno druženje na lokaciji kasarne „Kosova“.

8 FOTO GALERIJA