19.11.2019

Obilježavanje 27.godišnjice formiranja 4. Korpusa Armije RBiH


Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na mostarskim šehitlucima te svečanom akademijom u Narodnom pozorištu, 17.11.2019. godine u Mostaru, obilježena je 27. godišnjica formiranja 4. Korpusa Armije RBiH. Obilježavanju je prisustvovao član Predsjedništva BiH gospodin Šefik Džaferović. Osim člana Predsjedništva BiH gospodina Šefika Džaferovića, cvijeće je položila delegacija predsjedavajućeg Predsjedništva BiH gospodina Željka Komšića, predstavnici koordinacije temeljnih boračkih udruženja HNK, Federalno ministarstvo za pitanje boraca i brojne druge delegacije.
19.11.2019

Obilježavanje 27.godišnjice početka raspuštanja logora Manjača


Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na Manjači, 16.11.2019. godine, obilježena je 27. godišnjica početka raspuštanja logora Manjača. Podsjećanja o stradanju logoraša u logoru Manjača, između ostalih, izneo je predsjednik Saveza logoraša u BiH, gospodin Jasmin Mešković.
30.10.2019

Obilježavanje 27. godišnjice od pogibije Hajrudina Mešića, heroja oslobodilačkog rata


Nizom prigodnih aktivnosti, dana 30.10.2019. godine, obilježena je 27. godišnjica od pogibije Hajrudina Mešića, heroja oslobodilačkog rata. Na mjestu pogibije narodnog heroja Hajrudina Mešića, u Nezuku, okupili su se predstavnici svih nivoa vlasti, rodbina, saborci i predstavnici boračkih udruženja kako bi odali počast jednom od najboljih sinova ove zemlje. Nakon polaganja cvijeća na mjestu pogibije i učenja Jasina, delegacije su položile cvijeće na mezar Heroja oslobodilačkog rata na šehidskom mezarju u Sniježnici, općina Teočak.