Vijesti

Obilježavanje 26. godišnjice pogibije Ferida Dizdarevića i saboraca


Na poziv Saveza dobitnika najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ Bosansko-podrinjskog kantona, delegacija 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH (3.pb/4.pbr), 10.02.2020. godine, prisustvovala je obilježavanju 26. godišnjice pogibije Ferida Dizdarevića, načelnika štaba 43. Drinske brigade Armije RBiH i nosioca najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ i njegovih saboraca.

Na gradskom mezarju u Kolijevkama, u gradu Goraždu, uz prisustvo velikog broja građana, bivših saboraca, predstavnika porodica šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, kao i predstavnika lokalnih vlasti, položeno je cvijeće i odata počast Feridu Dizdareviću i njegovim saborcima. Uz jedinicu za odavanje počasti iz sastava 3. pješadijskog bataljona 4. pbr, delegacija 2. pješadijskog (rendžerskog) puka (3.pb/4.pbr) položila je cvijeće i odala počast.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti, u prostorijama Centra za kulturu grada Goražda upriličena je svečana akademija gdje su evocirane uspomene na lik i djelo heroja odbrane Goražda.