Vijesti

Obilježavanje Dana 2.pješadijskog (Rendžerskog) puka OS BiH, ujedno Dana Armije R BiH


U skladu sa odobrenim Godišnjim planom aktivnosti (GPA) 2.pješadijskog (Rendžerskog) puka OS BiH za 2020.godinu 15. aprila 2020.godine obilježen je Dan 2.pješadijskog (Rendžerskog) puka OS BiH ujedno Dan Armije R BiH.

Obzirom na situaciju uzrokovanu epidemijom COVID-19 u Bihaću je skromno i na dostojanstven način obilježena 15.godišnijca 2.pješadijskog (Rendžerskog) puka OS BiH i 28.godišnjica Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ove godine aktivnost obilježavanja realizovana je u skladu sa odlukama koje se odnose na preventivne mjere u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Tako je obilaskom Centralnog spomen obilježja na mezarju Humci“ u Bihaću, učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća odata počast svim šehidima, poginulim i umrlim priradnicima Armije R BiH. Pored delegacije 2.pješadijskog bataljona, cvijeće su položili predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Unsko-sanskog kantona na čelu sa premijerom USK-a. gospodinom Mustafom Ružnićem te predstavnici boračkih organizacija sa područja Unsko-sanskog kantona.

2 FOTO GALERIJA