Vijesti

Dostojanstveno obilježen 27. maj Dan ratnog zrakoplovstva i protivzračne odbrane Vojske Republike Srpske


U subotu, 27. maja na aerodromu Mahovlјani kod Banjaluke, u prisustvu velikog broja zvaničnika, svečano i dostojanstveno je obilјežen 27. maj - Dan ratnog zrakoplovstva i protivzračne odbrane Vojske Republike Srpske (RZ i PZO VRS).

Obilјežavanju su prisustvovali izaslanik ministra rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske general Milan Torbica, član Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske gospodin Želјko Savanović, predstavnici općine Laktaši, predstavnici Boračke organizacije grada Banjaluka i Boračke organizacije općine Laktaši, porodice pripadnika RZ i PZO Vojske Republike Srpske poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, penzionisani pripadnici RZ i PZO VRS, pripadnici brigade zrakoplovnih snaga i protivzračne odbrane OS BiH iz reda srpskog naroda, učenici osnovnih i srednjih škola s područja grada Banjaluka i općine Laktaši, te brojne druge zvanice i gosti.

Obilјežavanje je započelo parastosom za sve poginule pripadnike RZ i PZO VRS, a potom su zvanične delegacije položile vijenac na spomen obilјežje pripadnicima RZ i PZO VRS poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu. U nastavku, prisutnima se obratio jedan od komandanta RZ i PZO VRS general potpukovnik Milan Torbica.

S obilјežavanja ovog značajnog datuma upućene su poruke da se svijetle tradicije ovog elitnog vida Vojske Republike Srpske moraju čuvati i njegovati u budućnosti.

7 FOTO GALERIJA