Vijesti

Zamjenik ministra odbrane BiH i Komandant 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka posjetili grad Istočno Sarajevo


Zamjenik ministra odbrane BiH gospodin Boris Jerinić i komandant 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka brigadir Nedelјko Kopuz 17. januara 2018. godine posjetili su grad Istočno Sarajevo.

Tom prilikom razgovarali sa gradonačelnikom grada Istočno Sarajevo gospodinom Nenadom Vukovićem i načelnikom općine Sokolac gospodinom Milovanom Bjelicom. Razgovoru su prisustvovali i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo gospodin Miroslav Lučić i zamjenik gradonačelnika grada Istočno Sarajevo gospodin Danko Vučetić.

Tokom razgovora zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić istakao je da je veoma značajno što je proslava Vidovdana prošle godine organizovana na Ravnoj Romaniji, jer proslava ovog datuma treba da se osjeti u svakom dijelu Republike Srpske. „Sa Ravne Romanije upućena je lijepa poruka- da je narod Sarajevsko-romanijske regije i dalјe uz srpsku vojnu komponentu, koja baštini tradiciju Vojske Republike Srpske“, naglasio je Jerinić.

Komandant 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka brigadir Nedelјko Kopuz iskoristio je priliku da se zahvali domaćinima na podršci koju su grad Istočno Sarajevo, općina Sokolac i narod Sarajevsko-romanijske regije pružili tokom proslave Vidovdana, te izrazio uvjerenje da će se ostvarena saradnja intenzivirati u narednom periodu.

U znak zahvalnosti, ovom prilikom brigadir Nedelјko Kopuz uručio je načelniku općine Sokolac gospodinu Milovanu Bjelici Plaketu 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka, za ostvarenu saradnju u čuvanju tradicije i kulturno-historijskog naslјeđa vojske Republike Srpske i srpskog naroda, a povodom Vidovdana-krsne slave Vojske Republike Srpske i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka.

3 FOTO GALERIJA