Vijesti

Obilјežavanje slave hrama Sv. Vasilija Ostroškog, 26. godišnjice Vojske Republike Srpske i 13. godišnjice 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH


U kasarni „Bilećki borci“ Bileća, 10.05.2018. godine održana je svečanost povodom obilјežavanja slave hrama Sv. Vasilija Ostroškog, 26. godišnjice Vojske Republike Srpske i 13. godišnjice 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH.

Polaganjem cvijeća na spomen obilјežje poginulim pripadnicima Vojske Republike Srpske počeo je program proslave a ispred komande 2. pb. vijence su položili komandant batalјona pukovnik Nebojša Ivezić i izvršni oficir major Vladimir Vujović.

U hramu „Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog Čudotvorca“ u krugu kasarne služena je sveta Liturgija, a zatim je za zvanice organizovan zabavni program i svečani ručak.

Svetoj Liturgiji i svečanom ručku prisustvovali su pored predstavnika civilne vlasti i predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske, penzionisani pripadnici Vojske Republike Srpske te privrednici i predstavnici medija.

Komandant 2. pješadijskog batalјona pukovnik Nebojša Ivezić je u pozdravnom govoru istakao značaj i važnost obilјežavanja Dana VRS i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH, te poručio da je zadatak svih nas da sa ponosom baštinimo i njegujemo tradiciju VRS kao i svih slavnih oslobodilačkih borbi srpskog naroda.

11 FOTO GALERIJA