Vijesti

Nastavlјeno obilјežavanje 12. maja Dana Vojske Republike Srpske


U Istočnom Sarajevu 28.04.2022.godine u organizaciji Grada I.Sarajevo i gradske Boračke organizacije, a u saradnji sa komandom 3. pješadijskog (Republika Srpaska) puka, prigodnim programom je upriličeno obilјežavanje 12. maja, 30. godišnjice formiranja Vojske Republike Srpske i 17. godišnjice 3. pješadijskog (Republika Srpaska) puka.

Obilјežavanje je započelo služenjem svete liturgije u manastiru „Sokolica“ na Ravnoj Romaniji, nakon čega je uslijedio pomen i polaganje vijenaca na vojničkom groblјu Mali Zejtinlik na Sokocu. Tu je odana počast najbolјim od nas, koji su živote utkali u temelјe Republike Srpske. Obilјežavanje je nastavlјeno kulturno-umjetničkim programom na Trgu „Srbija“ u Istočnom Novom Sarajevu gdje su se prisutnima obratili: komandant 3. pješadijskog (Republika Srpaska) puka brigadir Milorad Krajšumović, predsjednik Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševlјak,  gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo Ljubiša Ćosić i zamjenik  ministra odbrane BiH Mirko Okolić. Samom događaju prisustvovali su i zamjenik Načelnika ZŠ OS BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević i komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić.

Obilјežavanje je završeno uz poruku da će se kultura sjećanja na Vojsku Republike Srpske i njene pripadnike nastaviti njegovati i u godinama koje nam dolaze.

10 FOTO GALERIJA