Vijesti

Obilježen 27. maj – Dan Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane Vojske Republike Srpske


U petak, dana 27. maja na aerodromu Mahovlјani kod Banjaluke, u prisustvu velikog broja zvaničnika, svečano i dostojanstveno je obilјežen 27. maj – Dan Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane Vojske Republike Srpske (RV i PVO VRS).

Obilјežavanju su pored ostalih prisustvovali izaslanik člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske gospodin Velimir Sakan, izaslanik Ministra rada i boračko invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske gospodin Milan Torbica, zamjenik komandanta Komande za podršku Oružanih snaga BiH brigadni general Gojko Knežević, komandant 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka brigadir Nedelјko Kopuz, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske general Milomir Savčić, predsjednica Skupštine opštine Laktaši gospođa Snježana Radetić, predstavnici porodica poginulih pripadnika RV i PVO Vojske Republike Srpske, pripadnici brigade vazduhoplovnih snaga i protivvazdušne odbrane OS BiH iz reda srpskog naroda, učenici osnovnih škola sa područja opštine Laktaši, te brojne druge zvanice i gosti.

Obilјežavanje je u 11,00 časova započelo parastosom za sve poginule pripadnike RV i PVO VRS, a potom su zvanične delegacije položile vijenac na spomen obilјežje na pripadnicima RV i PVO VRS poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu na aerodromu Mahovlјani.


U nastavku obilјežavanja prisutnima su se obratili komandant 3. pješadijskog (Republike Srpska) puka brigadir Nedelјko Kopuz, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske general Milomir Savčić i savjetnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike srpske gospodin Milan Torbica.

Sa obilјežavanja upućene su poruke da se svijetle tradicije ovog elitnog vida Vojske Republike Srpske moraju čuvati i njegovati u budućnosti.